A csőd szélén tántorog

A KDNP szerint a pedagógusok csak ne tüntetgessenek

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakciója elítéli a vasárnapi pedagógustüntetést, mert a kisebbik kormánypárt szerint az nem szolgálja a pedagógustársadalom érdekeit, s hátterében nem szakmai, hanem politikai érdekek állnak.

2011.06.05 12:29MTI

A szakszervezetek olyan kérdések miatt szerveztek tüntetést, amelyekről a kormány nem döntött, így azokról még nem lehet részletekre kiterjedő egyeztetéseket folytatni - olvasható a kereszténydemokrata képviselőcsoport állásfoglalásában.

A KDNP nem a pedagógusok, hanem az ötletadók szándékát vitatja - írták, hozzátéve: nem szerencsés, hogy a demonstrációt pont akkorra szervezik, amikor a kormányzaton belül az oktatás ügye, a pedagógusok jövőbeli kilátásai úgy alakulnának a legkedvezőbben, ha a szakszervezetek nem támadnák, hanem támogatnák az államtitkárság által kidolgozott koncepciókat.

A kommünikében kitértek arra is, hogy az elmúlt esztendőkben számtalan, az oktatást és a pedagógusokat sújtó intézkedést hozott a balliberális kormány, mégsem tüntettek a pedagógus érdekvédelmi szervezetek a pedagógusok ünnepnapján.

Az időpontválasztás a Nemzeti Összetartozás Napjának közelsége miatt is méltatlan - jegyezték meg. Az államtitkár személyéről kiemelték: Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár évtizedekig pedagógusként dolgozott. "Élete a magyar oktatásügy. Nemcsak érti és ismeri a magyar iskolarendszer minden problémáját, de elkötelezett a pedagógusok élet és munkakörülményeinek javítása, a pedagógus pálya presztízsének helyreállítása iránt" - fogalmaztak.

A KDNP szerint Hoffmann Rózsa pontosan tudja, hogy a pedagógusok keveset keresnek, alacsony a társadalmi megbecsültségük, és elszántan küzd azért, hogy mindez megváltozzon. De bármilyen sürgető a helyzet rendezése, tudomásul kell venni, egyetlen esztendő alatt nem lehet mindent megváltoztatni, hiszen mindannyian tudjuk, hogy az új kormány egy végtelenségig eladósított, csőd szélén tántorgó országot vett át - olvasható az állásfoglalásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.