Nyilatkozat született a közös értékekről

SZDSZ: a cél a következő választáson leváltani a kormányt

Szabadai Viktor, az SZDSZ ügyvezető elnöke szombaton Budapesten, a párt országos tanácsa ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón közölte: a liberálisok célja a következő parlamenti választáson a mostani kormányzat leváltása lesz.

2011.05.14 14:21MTI

Mint mondta, a körülbelül két hete elfogadott liberális együttműködési nyilatkozat, amelyet számos közéleti szereplő is aláírt, "a szétszórt liberális erők" közös állásfoglalása, amely kifejezésre juttatja elkötelezettségüket ezen értékek és célok iránt.
   
Utalt arra, hogy Zuglóban május 29-én önkormányzati választás lesz, és bíznak abban, hogy képesek lesznek megszólítani azokat a választókat, akik "támogatni tudnak egy liberális összefogást".
   
A liberális együttműködési nyilatkozat lényege, hogy "az a széles bázis, azok a liberális emberek, akik nem csatlakoztak egyik párthoz sem, olyan fórumot találjanak, ahol elmondhatják véleményüket". A nyilatkozat megvilágította, hogy a klasszikus liberalizmus nem más, mint amelyből kifejlődött a XX. századi liberalizmus - emelte ki Szigeti István, az SZDSZ országos ügyvivője.
   
A tájékoztatón Tarján András, az SZDSZ országos ügyvivője és oktatáspolitikusa arról beszélt, hogy az oktatás minőségét kell mérlegelni az iskolamegszüntetésekkor; a kormányzat szerinte olyan iskolákat is be akar záratni, amelyek kifejezetten magas színvonalon tanítanak. Mint mondta, a legtöbb helyen nem kértek szakértői véleményeket, Erzsébetvárosban pedig az önkormányzat akkor közölte az iskola bezárásának tervét, amikor már több mint 60 első évfolyamos diák beiratkozott oda.
   
Kitért arra, hogy az Orbán-kormány által ígért rend akkor valósulhat meg, ha integrált oktatásban megfelelő végzettséget szereznek a fiatalok. Az új közoktatási törvény tervezete azonban a szegregált oktatást helyezi előtérbe, pedig "ha nem együtt neveljük a fiatalokat kiskoruktól kezdve, akkor a társadalom szétszakadása tovább folytatódik" - fogalmazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.