Június 28-án avatják fel

Örülünk? Budapesten megalakult a Tom Lantos Intézet

Az intézmény vezetésének első hivatalos ülésével Budapesten pénteken megalakult a Tom Lantos Intézet (TLI), amelynek ünnepélyesen június 28-án avatnak fel.

2011.04.30 08:24MTI

Ezt közölte az Maximilian Teleki, a TLI igazgatótanácsa végrehajtó bizottságának tagja, a Magyar Amerikai Koalíció (HAC) elnöke.

A Tom Lantos Intézet vezetősége: Katrina Lantos-Swett, a Lantos Alapítvány az Emberi Jogokért és az Igazságért elnök-vezérigazgatója, jogász, történész, a Dél-dániai Egyetem volt emberi jogok- és külpolitika-oktatója, az Új-angliai Főiskola volt programigazgatója, az amerikai szenátus jogi bizottságának volt helyettes jogtanácsosa, aki 1980 óta apjának közeli munkatársa és tanácsadója volt. Gál Kinga (Fidesz), az Európai Néppárt europarlamenti képviselője, jogász, politológus, emberi jogi szakértő, az EP polgárjogi, igazságügyi és belügyi bizottságának alelnöke, az MTA elnökének volt tanácsadója, a flensburgi Európai Kisebbségügyi Központ volt jogi szakértője, a Határon Túli Magyarok Hivatalának volt alelnöke, számos kisebbségügyi tanulmány szerzője. Izsák Rita jogász, emberjogi aktivista, helyettes államtitkár, a Közigazgatási és Igazságügyi minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságának kabinetfőnöke, az ENSZ emberi jogi biztosi hivatala civil társadalom egységének volt tanácsadója, az Európai Roma Jogi Központ volt kommunikációs felelőse.

Bíró Gáspár az ELTE jogi karának egyetemi tanára, nemzeti és etnikai, majd a határon túli magyarok ügyeiben illetékes volt kormányfőtanácsos, a Közép-Európa Intézet volt tudományos főmunkatársa, az ENSZ közgyűlésének, valamint Emberi Jogok Bizottságának volt jelentéskészítője, az Emberi Jogok Előmozdításáért és Védelméért Albizottságának volt tagja, az Európa Tanács kisebbségvédelmi keretegyezményét felügyelő tanácsadó testületének volt alelnöke. Phil Friedman üzletember, elektromérnök, informatikus, közgazdász, a Computer Generated Solutions (CGS) elnök-vezérigazgatója. 1996-ban az Ernst & Young, az Inc. Magazin, a Merrill Lynch és New York városa az év vállalkozójának választotta. Több fontos amerikai és nemzetközi gazdasági, üzleti és oktatási intézmény - így a Lantos Alapítvány - elnökségi tagja.

Maximilan Teleki a Magyar Amerikai Koalíció elnöke, közgazdász, üzletember, Amerika Katolikus Egyetemének média és világpolitika szakos tanára, az ingatlan-beruházásokkal foglalkozó The Max-McLaren Financial Group (MMFG) alapítója több magyar és közép-európai cég igazgatóságának tagja, a Demokratikus Átalakulásért Intézet igazgatósági tagja.


Szabó Vilmos (MSZP) frakcióvezető-helyettes, a parlament külügyi bizottságának tagja, a kisebbségi ügyeket felügyelő volt miniszterelnökségi politikai államtitkár, volt külügyi államtitkár, a külügyi és határon túli magyarok bizottságának volt alelnöke, a NATO Parlamenti Közgyűlés magyar delegációjának volt vezetője.

Ertsey Katalin (LMP), országgyűlési képviselő, esélyegyenlőségi és üzletetikai szekértő, kommunikációs szakember, újságíró, a Capilano Consuting ügyvezető üzlettársa és vezető tanácsadója, több magyar, amerikai és kanadai cég volt tanácsadója, a budapesti Amerikai Kereskedelmi Kamara volt FB-tagja, az United Way Magyarország volt igazgatósági tagja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.