Ez a beérkezett összes kérelem 35 százaléka

MVH: április 26-ig mintegy 65.000 gazdálkodó adott be támogatási kérelmet

Az MVH közölte: a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) az egységes területalapú támogatásra (SAPS) és még további 20 jogcímen elérhető támogatásra április 26-ig mintegy 65.000 gazdálkodó adott be támogatási kérelmet; ez a 2010-ben beérkezett összes kérelem 35 százaléka.

2011.04.28 17:20MTI

További 14.800 gazdálkodó már elkezdte a kérelem kitöltését a hivatal elektronikus kitöltő felületén.
   
A szankciómentes beadási határidőig, azaz május 16-ig még mintegy 123.000 kérelem beérkezése várható. A zökkenőmentes feldolgozás érdekében célszerű minél előbb benyújtani az egységes kérelmet - jelzi a hivatal közleménye.
   
Az MVH-hoz a kérelmek benyújtása április 8-án kezdődött meg a hivatal portálján keresztül. A kérelmek szankciómentes beadására már csak május 16-ig van lehetőség, aki ez után nyújtja be kérelmét, annak munkanaponként egy százalékkal csökken az elfogadott támogatási összege.
   
A falugazdászok és a kamarai tanácsadók technikai közreműködőként ingyenesen segítséget nyújtanak a gazdáknak a sikeres beadáshoz. Nagyban gyorsíthatja a kérelem beadását, ha a saját internet kapcsolattal rendelkező kérelmezők a kevésbé zsúfolt időszakokban, jellemzően hétvégén, munkanapokon pedig 12 óra körül, illetve 16 óra és reggel 8 óra között használják az MVH kérelembenyújtó elektronikus felületét - állítják a szakértők.
   
Az MVH szerint fontos, hogy a gazdálkodók csak arra a területre igényeljenek támogatást, amelyet ténylegesen hasznosítanak. Ezért az idén az MVH részletesebb - azaz nagyobb felbontású - légi felvételt biztosít a parcellák berajzolásához. Így lehetőség nyílik a korábbi évek területigényléseinek pontosítására. A gazdák a részletesebb légi felvételek alapján pontosított parcellarajzzal csökkenthetik a túligénylés mértékét, és elkerülhetik az ebből fakadó szankciókat - tartalmazza a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.