Sánta élet tízmillió felett

Luxusautóval jár a mozgássérült-igazolványt használók negyede

A Budapesten mozgássérült-igazolvánnyal parkoló személyautók negyede tízmillió forint feletti értékű.

2011.04.19 14:33ma.hu

A fővárosi tulajdonú Parking Kft. kimutatásaira hivatkozva az Index azt írta, a cég folyamatosan figyeli a mozgássérült-igazolvánnyal ingyenesen parkoló autókat.

Az első negyedéves összesítés szerint az összes parkoló autó mintegy 20 százalékán volt igazolvány, ez egy napon átlagosan 600 gépkocsit jelent. Ennek a 600 autónak a 23 százaléka rendszerint luxusautó, vagyis tízmillió forint feletti értékű.


A legnagyobb arányban a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út parkolóit használják az igazolvánnyal ingyen parkoló luxusautósok, itt az arányuk 34 százalék, és a Nyugati pályaudvarnál is magas az arány.

Az Index kiemelte, hogy a legutolsó mérés csökkenést mutat, de így is majdnem 20 százalék a mozgáskorlátozott-igazolvánnyal parkolók aránya.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.