A közvélemény elégedetlen a TEPCO tervével

Japán: még kilenc hónapig tart a nukleáris válság?

A japán társadalom elégedetlen a megsérült Fukusima-1-es atomerőművet üzemeltető cég azon tervével, amelyet a radioaktív sugárzási szint csökkentésére és a kárfelszámolásra készítettek és jelentettek be vasárnap.

2011.04.18 08:02MTI

A TEPCO vezetője közölte: valószínűleg körülbelül három hónap múlva lesznek képesek csökkenni a radioaktív sugárzás szintjét az erőmű környékén. Hat hónapon belül jelentősen csökkentik a sugárzási szintet, majd később befedik a megrongálódott reaktorépületeket, elszállítják a nukleáris fűtőelemeket, kilenc hónapon belül pedig úrrá lesznek a válságon.
   
Több japán napilapban jelent meg hétfőn közvélemény-kutatási eredmény a tervvel kapcsolatban. Ezek általában arról tanúskodnak, hogy a társadalom kétharmada nincs megelégedve azzal, ahogy a kormány kezeli a helyzetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.