A csapat fellebbez a diszkvalifikáció miatt

Forma-1: elvesztette 7. és 8. helyét a Sauber

Sergio Perez és Kamui Kobayashi elvesztették a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon megszerzett hetedik és nyolcadik helyüket, miután diszkvalifikálták őket technikai szabályok megsértése miatt: autóik hátsó szárnyai nem feleltek meg az előírásoknak.

2011.03.27 17:01ma.hu

A csapat a határozat megtámadását tervezi.

A szóban forgó alkatrész a légterelő szárny egyik felső eleme, amelyet szabálytalannak találtak a versenyt követő ellenőrzések során. Mivel a két versenyző helyezései törölve lettek, az utánuk következők léptek a helyükre.

Fotó: MTI

 

A Sauber fellebbezni fog a számukra meglepő és kiábrándító döntés ellen, hiszen – mint mondták – a kérdéses komponensnek nincs komoly jelentősége, használata semmiféle teljesítményelőnyhöz nem vezetett.

A csapat jó formában van, a hétvége folyamán kiválóan versenyzett. A mezőny egyetlen olyan tagja Perez volt, aki mindössze egyetlen kerékcserét hajtott végre a célba érésig. A mexikói versenyző már a tesztek során kitűnt, vasárnap is remekül ment.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.