Polgár Tamás (Tomcat) roma lakosnak adta ki magát

Szanyi Tibor picit sem szeretne reagálni a gyöngyöspatai ügyre

Szanyi Tibor MSZP-s képviselő nem kívánt reagálni arra, hogy Polgár Tamás (Tomcat) blogger volt az, aki önmagát gyöngyöspatai roma lakosnak kiadva az állítólagos keresztégetésről tájékoztatta.

2011.03.14 17:36MTI

"Picit sem szeretnék reagálni. Legfeljebb annyit, hogy a szélsőjobboldal lelkivilágába nagyon belefér, hogy az ország problémái közepette ilyenekkel szórakozzanak" - mondta Szanyi Tibor.
   
A szocialista országgyűlési képviselő szombaton közleményben, vasárnap pedig sajtótájékoztatón szólította fel a kormányt, hogy haladéktalanul tegyen rendet Gyöngyöspatán, és zavarja el azt a "fekete sereget", amelyet a Jobbik odaküldött. A szocialista politikus közlése szerint "a Jobbikhoz köthető paramilitáris alakulatok" egy kettős fakeresztet állítottak fel Gyöngyöspatán, és azt meggyújtva "tombolva kiáltoztak" az ott élőknek.
   
Szanyi Tibor sajtótájékoztatóját követően Polgár Tamás, a Tomcat néven ismertté vált blogger nyilvánosságra hozta: magát helyi roma lakosnak kiadva ő hívta fel telefonon az MSZP-s képviselőt, és csapta be az állítólagos gyöngyöspatai keresztégetéssel.
   
Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője, a párt szóvivője hétfőn nyilatkozva szánalmasnak nevezte, hogy az általuk "hivatásos rettegőknek" nevezett politikusokat és pártokat, amilyen Szanyi Tibor és az MSZP, akár telefonbetyárkodással félre lehet vezetni. A politikus érthetetlennek nevezte, hogy ha valaki egy olyan súlyú ügy kapcsán telefonál, mint amilyen a gyöngyöspatai helyzet, akkor anélkül adnak hitelt egy ismeretlen szavainak, hogy az információt ellenőrizték volna, és a hazugságból kerekítenek sajtóközleményt, sajtótájékoztatót.
   
A szóvivő közlése szerint a Jobbik feljelenti a "hazugságokat állító" Szanyi Tibort, illetve azokat a sajtóorgánumokat is, amelyek csak a szocialista politikus szavait ismertették, a Jobbik cáfolatát viszont nem.  
"Finoman szólva elegünk van abból, ha bárki bármilyen hazugságot állít a Jobbikról, az szalagcím minden híradásban, míg a cáfolatot egyszerűen nem hozzák le" - fogalmazott Mirkóczki Ádám.
   
Sneider Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke az MSZP-s képviselő állításaira vasárnap úgy reagált: Szanyi Tibor sajtótájékoztatója újból ráirányította a figyelmet a saját szellemi leépülésére, amikor kettőskereszt-gyújtogatással vádol Jobbikhoz kötődő embereket". Jelezte: a Jobbik az a párt, amelyik állítja a kereszteket, és nem égeti. Az a párt, amelyre Szanyi Tibor gondol, még nincs jelen a magyar politikai életben - tette hozzá.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március eleje óta járőröznek a 2.800 lakosú Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt. A Jobbik helyi vezetője, Juhász Oszkár az MTI-nek korábban azt mondta: azért járőröznek, mert sok bejelentést kaptak vagyon elleni bűncselekményekről, garázdaságról, zaklatásról és a bűncselekmények mögött helyi cigányokat sejtenek.
   
A Jobbik március 6-án - a rendőrség becslése szerint - mintegy ezer ember részvételével demonstrációt tartott a Heves megyei településen. Vona Gábor, a párt elnöke ez alkalomból úgy fogalmazott, hogy "magyarpárti tüntetést" tartottak a községben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.