Még sohasem ítélték el

Tíz hónap után folytatták, majd elnapolták Berlusconi adócsalási perét

Milánóban hétfőn tíz hónap szünet után felújították Silvio Berlusconi olasz kormányfőnek a Mediaset-ügyben indított adócsalási perét, de röviddel később el is napolták azt április 11-re.

2011.02.28 14:09MTI

Az ügyészek szerint Berlusconi Mediaset médiabirodalma két offshore-cégen keresztül vásárolta meg amerikai filmek tévésugárzási jogait, és valótlanul magas költségeket közölt, hogy adóját csökkentse. Berlusconi nem jelent meg a tárgyalóteremben, és tagadja a vádakat. Tévéstábok és újságírók tucatjai várták a tárgyalást, amelyet egy Berlusconinak - és más kormánytisztviselőknek - mentelmi jogot biztosító törvény miatt kellett hónapokig jegelni.

A parlament által hozott törvényt a múlt hónapban gyengítette az alkotmánybíróság, elutasítva a bírósági eljárástól való automatikus és tartós védelmet.

A kormányfő ügyvédei hétfőn már nem hivatkoztak védencük mentelmi jogára, s Berlusconi április 11-én valószínűleg megjelenik majd bírái előtt - közölte Niccolo Ghedini ügyvéd a LaPresse hírügynökség szerint.

"Bizonyos vagyok abban, hogy Berlusconit felmentik mind a négy eljárásban, amely indult ellene" - mondta másik ügyvédje, Piero Longo. "Tizenhárom éve képviseljük a miniszterelnököt, és még sohasem ítélték el" - tette hozzá.

A védőknek március 31-ig kell összeállítaniuk a kormányfő melletti tanúk listáját a Mediaset-perhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.