Támad a vírus

Két újabb áldozatot szedett az influenza Magyarországon

Két újabb halottja van Magyarországon az influenzának.

2011.01.26 16:23ma.hu

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) honlapján található információk szerint a hatvan éven felüli áldozatoknál az influenza B vírusát mutatták ki a vizsgálatok. Az ÁNTSZ közlése szerint korábban az újinfluenza okozta egy 38 éves férfi halálát. 

Az idei év első hónapjában háromra emelkedett az influenzával összefüggésbe hozható halálesetek száma. Az OEK közleménye szerint egy vagy több krónikus alapbetegségük mellé társult be az influenza, és emiatt már fokozottan veszélyeztettek voltak.

Az ország egész területén terjed az influenza - hívja fel a figyelmet az OEK. Adataik szerint az év harmadik hetében egyre többen fordulnak influenzás panaszokkal orvoshoz, nagyjából 28.400-an. Emellett másfélszer több beteget regisztráltak a figyelőszolgálatra kijelölt orvosok, mint az előző héten. Pest megyében gyakrabban mennek orvoshoz influenzás tünetekkel, míg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kevesebben fordulnak a fehér köpenyesekhez. 

Az eddigi adatok alapján a betegek hetven százaléka 35 évnél fiatalabb. Az előző héthez több gyermek betegedett meg, főleg a 10 éven aluliak körében fertőzött a vírus. Többen kerülnek kórházba is, eddig 158 embert regisztráltak. 14 ember került lélegeztető-gépre.

A harmadik héten megerősített új esetekkel a 2009-es pandémiás influenzavírus-pozitív minták száma százháromra, az influenza B-pozitív minták száma pedig hatra emelkedett - írta közleményében az OEK.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.