Homályosak a részletek

Nem késeltek a West Balkánban az orvosi jelentés szerint

Elkészült az orvosszakértői vélemény hétfőn a hétvégi budapesti diszkótragédia ügyében; ebben megállapították, hogy pontosan mi okozta a három lány halálát, de a jelentés részleteit a rendőrség egyelőre nem hozza nyilvánosságra.

2011.01.18 09:16MTI

Timár Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodájának vezetője az MTI megkeresésére azt mondta: a dokumentumban az áll, hogy a halál oka nem hozható összefüggésbe késeléssel vagy szúrt sebbel. Ennél több részletet a rendőrség egyelőre - felhatalmazás hiányában - nem hoz nyilvánosságra - közölte.

Emberek állnak a Nyugati téren, ahol emlékezők gyertyákat és mécseseket gyújtottak (fotó: MTI)


A budapesti, terézvárosi West Balkán szórakozóhelyen szombat éjszaka a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta.

A történtek miatt a rendőrség öt embert vett őrizetbe és kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat.

Nem tudnának nagy összegű bírságot kifizetni az érintett cégek

Sajtóinformációk szerint a hétvégi budapesti diszkótragédiában érintett cégek nem tudnának nagy összegű bírságot kifizetni, mert bár összesen 34,5 milliós éves árbevételt értek el, adózott eredményük csak 740 ezer forint volt.

A szombati eseményt rendező Noise Night Life Production már több mint egy éve szervez nagyszabású rendezvényeket, de csak tavaly nyáron jegyezték be az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint - írta a gazdasag.hu.

Az újhartyáni székhelyű céget félmillió forinttal alapította Kecskés Tamás, aki azóta is kizárólagos tulajdonos, és más vállalkozásban nincs érdekeltsége. A cég fő profilja a társasági szerződés szerint egyéb foglalás, illetve egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenység, konferencia és kereskedelmi bemutató szervezése. Mivel a céget 2010-ben alapították, árbevételéről, pénzügyi eredményéről nincsenek adatok - írta a Gazdaság.hu. A West Balkán csaknem 10 éve működik, ez alatt több telephelye is volt, 2009-ben költöztek a Skála Nyugati téri épületébe. Ez után két cégnek is erre a címre jegyezték be a telephelyét.

Az egyik a vendéglátással foglalkozó West-Balkán Kft., amelyet még 2001 tavaszán jegyeztek be, tulajdonosa Arató Gábor és Szalontay Győző. A cég 29,4 millió forint árbevétel mellett 657 ezer forint adózott eredményt ért el 2009-ben. Szintén a Nyugati téri épületben van a Gazdaság.hu szerint a WB-Skála Kft. telephelye, ezt a céget 2009 májusában alapította a PORT Data Kft. és a West-Balkán Kft. A társaság 5,1 millió forint árbetételt és 83 ezer forint adózott eredményt produkált 2009-ben. A PORT Data Kft. részben egy Seychelles-szigeteki offshore cég tulajdona, de a Libri Könyvkereskedelmi Kft.-nek is részesedése van a vállalkozásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.