Keddig nem várható komolyabb havazás

Akár mínusz 12 fokig is lemerészkedhet a hőmérő higanyszála

Kedden változóan felhős égboltra ébredhetünk, csapadék nem valószínű. Helyenként pára, illetve ködfoltok képződhetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet általában -6 és -12°C között alakul, de a vastag hóval borított tájakon -15°C-nál hidegebb is lehet.

2010.12.28 09:15idokep.hu

Napközben az északi és keleti országrészben erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé alakulhat ki hószállingózás, gyenge havazás. Délen, dényugaton változóan felhős-napos időre van kilátás. Gyenge légmozgás valószínű.

A legmagasabb hőmérséklet nyugaton -3 és 0°C, keleten -7 és -4°C között várható. Szerdán reggel nyugaton derült, gyengén felhős, míg keleten változóan felhős égre tekinthetünk fel.

Gyenge lesz a légmozgás. A minimum -5 és -11°C között várható, de a hóval borított területeken ennél hidegebbet is mérhetünk.

A folytatásban marad a hideg levegő a Kárpát-medencében, a változóan illetve változóan felhős ég mellett legfeljebb hózáporok alakulhatnak ki, bizonytalan mértékű enyhülést a 2011-es év legeleje hozhat.

Orvosmeteorológia

Kedden kettős fronthatás érvényesül, levertebbek, fáradtabbak, dekoncentráltabbak lehetnek az arra érzékenyek. A hideg, szeles időben erősödhetnek ízületi panaszaink is. A csapadékos időben reumatikus fájdalmak is jelentkezhetnek.

Az emésztési panaszok elkerülése végett figyeljünk oda karácsonykor a megfelelő, mértékletes étkezésre!

Fogyasszunk gyümölcsöket, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett. Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyen megbetegedhetünk! Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia

Kedden az északi és keleti területeken alakulhat ki délután havazás, ott az utak síkossá, csúszóssá válhatnak, vezessünk nagyon óvatosan! Aki még nem tette meg, mindenképpen cserélje le a nyári gumikat téli gumikra! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Felhőkép

Széltérkép

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.