Üzenet vagy elismerés?

A "fizetéstelen" Simor lett az év jegybankára

Simor Andrást, a Magyar Nemzeti Bank elnökét választotta az idén az év jegybankárának a felzárkózó európai régióban a Euromoney című szaklap "Emerging Markets" elnevezésű kiadványa.

2010.10.11 10:36MTI

Simor András a díjat Washingtonban vette át - közölte a Magyar Nemzeti Bank az MTI-vel.

Az Emerging Markets a Euromoney Institutional Investor Plc kiadványa, az újság évről évre közgazdászok, elemzők, bankárok véleményét összesítve dönt a világ legjobb jegybankelnökeiről.


Simor András az elismerést megköszönve elmondta: a kitüntetés a Magyar Nemzeti Bank teljes szakmai csapatának szól, díjazva azt a következetes és határozott szakmai munkát, amit az elmúlt években a független jegybank folytatott törvényben rögzített céljai, az árstabilitás elérése és a pénzügyi rendszer biztonságának megőrzése érdekében - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.