A választások miatt halasztottak

Folytatódik a Kolompár Orbán és társai elleni per

Ma folytatódik a Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke és társai ellen az elmúlt év novemberében indított büntetőper a Kecskeméti Városi Bíróságon.

2010.10.06 07:25MTI

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke és öt társa ellen indult eljárásban három ügyet egyesítettek. Kolompár Orbánt és társait jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével, magánokirat-hamisítás vétségével, sikkasztás bűntettével, az európai közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével, a számvitel rendje megsértésének vétségével vádolja az ügyészség.


A tárgyalást a tavaszi országgyűlési választások miatt el kellett halasztani, mert Kolompár Orbán az MCF Roma Összefogás Párt képviselőjelöltjeként indult az országgyűlési választáson, ezért mentelmi jog illette meg.

Kolompár Orbánt a vasárnap tartott kisebbségi önkormányzati választáson a kiskunmajsai cigány önkormányzat tagjává választották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.