Megcsapta őket a vonat füstje

Urbán: az EBRD kész segíteni a MÁV-on

Az államháztartási hiány csökkentése fontosabb, mint egy újabb megállapodás a valutaalappal, utóbbi azonban segítene a hitelesség visszaszerzésében - mondta az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank igazgatóhelyettese az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában az

2010.09.28 09:06MR1- Kossuth

Urbán László az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában úgy vélte, hogy hamarabb el lehetne érni a kamatfelár, ezzel pedig az adósságszolgálat csökkenését, ha új megállapodást kötne Magyarország az IMF-fel. Az EBRD igazgatóhelyettese szerint a magyar gazdaság növekedését a nagyberuházások és a nagyobb foglalkoztatás segítheti.

A növekedésnek a magánszektor felől kell beindulnia, mert a költségvetési élénkítésnek nincs tere a magyar gazdaságban - tette hozzá.


Urbán László beszélt arról is, hogy az EBRD kész hitellel segíteni a MÁV talpra állítását, de ennek feltétele, hogy a kormány olyan tervet tegyen le az asztalra, amellyel elkerülhető, hogy a közlekedési társaságnál újratermelődjön a veszteség.

Az igazgatóhelyettes szerint a következő időszakban az EBRD az energiaszektorban lát még fantáziát, az energiabiztonságra és az energiahatékonyság növelésére adna támogatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.