Akiket a vonat füstje megcsapott

Bíróságon folytatódik a vasúti kartellügy

A Fővárosi Bíróságon támadta meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) határozatát három vasútépítő cég, amelyekre - egy negyedik, felszámolás alatt álló társasággal együtt - a nyáron rekordösszegű, összesen több mint hétmilliárd forint bírságot szabtak ki, amiért több tízmilliárd forintnyi beruházás elnyerése érdekében összejátszottak.

2010.09.22 07:06Népszava

Ezt írta szerdai számában a Népszava.

A GVH határozata a Colas-csoporthoz tartozó Colas Zrt.-t 1,5 milliárd, a Swietelsky-csoporthoz tartozó Mávépcell Kft.-t 2,1 milliárd, a felszámolás alatt álló MÁV MTM Rt.-t 178 millió, a Strabag-csoporthoz tartozó Szentesi Vasútépítő Kft.-t 3,4 milliárd forint megfizetésére kötelezte.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.