A Fidesz szerint Gegesy nem akart nyilvánosságot

150 milliós beruházás - Titok lett volna a nyomozás?

Már folyik a nyomozás a főváros IX. kerületében egy 150 milliós beruházás miatt, amit a helyi Fidesz szerint Gegesy Ferenc független polgármester el akar titkolni a sajtó elől - erről a párt pénteken este tájékoztatta az MTI-t.

2010.09.18 08:00MTI - Fotó: bpstart - magyar hírlap

A Fidesz arra reagálva közölte a nyomozás tényét, hogy Gegesy Ferenc előzőleg azt közölte: a kerületében az "MSZP-Fidesz pártkoalíció" akadályozza a ferencvárosi városrehabilitációt és a kulturális élet fejlesztését, ezért felfüggeszti az önkormányzati testület csütörtöki döntését, s egyúttal kezdeményezi a képviselő-testület soron kívüli összehívását.

A helyi Fidesz szerint viszont mindig támogatták, és a jövőben is támogatni fogják a kulturális fejlesztéseket és a városrehabilitációt. Ezt legutóbb a 2010-es önkormányzati költségvetés elfogadásával is tanúsították - fűzték hozzá.

Mint írták: Ferencvárosban a Fidesznek Gegesy Ferenc állításával ellentétben nem a rehabilitáció akadályozása, hanem éppen annak segítése, a tisztánlátás lehetőségének megteremtése volt a célja a csütörtökön lezajlott szavazás során.

A Fidesz közleményében foglaltak szerint a polgármester eltitkolja a sajtó előtt, hogy az ominózus, a Thaly Kálmán utca 52. szám alatti ház rehabilitációjakor 150 millió forintot fizetett ki - az azóta ráadásul csődbe ment beruházónak -, és ennek az összegnek a nagyobbik fele mögött valós teljesítés nem volt.

Fotó: Magyar Hírlap

Gegesy Ferenc nem közli a sajtóval és Ferencváros polgáraival azt sem, hogy az ügyben tett büntetőfeljelentés nyomán megkezdődött a rendőrségi nyomozás, a beruházási iroda vezetőjét pedig hivatalvesztéssel sújtották - közölték.

A polgármester felfüggesztő döntésével lehetetlenné teszi a képviselő-testület által létrehozott vizsgálóbizottság munkáját a Mátyás utca 8. szám alatti ingatlannal kapcsolatos "panamagyanú" felderítésére, amely már eddig is több százmillió forintjába került a ferencvárosi adófizetőknek - olvasható a Fidesz közleményében.

Gegesy Ferenc előzőleg azt közölte, hogy az egyik javaslatában egy lakóépület felújításának támogatását kezdeményezte, a testület csütörtöki döntésével azonban megvonhatják a már elnyert fővárosi pályázati forrást.

Ez a késedelem pedig egyrészt többletköltséget okoz az önkormányzatnak, másrészt meggátolja, hogy tizennégy ferencvárosi család beköltözhessen a már felújított, összkomfortosított lakásaiba - tette hozzá.

Gegesy Ferenc a másik javaslatában egy zenei központ megépítését támogatta volna.

Közleménye szerint ennek a javaslatnak a leszavazásával egy olyan újabb szellemi műhely megteremtését akadályozza a testület, ahol többek között kortárs fiatal művészek juthatnának lehetőségekhez, s amely egyben világhírű párizsi magyar zeneszerzők zenei központjának Magyarországra hozását is jelentené.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.