Vezetőcserék az állami cégeknél

Új vezetés a Szerencsejáték Zrt. és a posta élén

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő MNV Zrt. új igazgatósága első ülésén új vezetőt és igazgatósági tagokat állított a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Posta élére, és személycserére készül a Hévíz Gyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. vezetésében is.

2010.06.25 18:46MTI

A vagyonkezelő pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: a Szerencsejáték Zrt. élén Szentpétery Kálmán váltja Székely Gábort. "Mint a társaság 100 százalékos tulajdonosa, az MNV megszünteti a Szerencsejáték Zrt. (SzRt.) vezérigazgatója, Székely Gábor munkaviszonyát. Az állami tulajdonos visszahívja a játékszervező cég eddigi igazgatósági tagjait is. Az új igazgatóság tagjává választották 2013. május 31-ig Szentpétery Kálmánt, Baranyay Lászlót, Kollár Károly Attilát, Komondi Zsoltot, Nánásy Csabát és Tóth Tamást. A társaság vezérigazgatói posztjára Szentpétery Kálmán került kinevezésre" - áll a csütörtöki ülés döntéseiről tájékoztató közleményben.

Az SzRt. felügyelőbizottságának szintén visszahívott tagjai helyére megválasztották Szabó Ivánt, Incze Zsolt Istvánt és Varga Editet. Az új vezetéstől az MNV Zrt. azt várja, hogy magas színvonalon teljesítse a társasággal kapcsolatos szakmai és pénzügyi követelményeket.

A Magyar Posta Zrt.-ben az MNV megszünteti Szűts Ildikó vezérigazgató munkaviszonyát, utóda az operatív vezetői poszton Schmidt Pál Péter. Az MNV Zrt. igazgatósága a döntött a Magyar Posta Zrt. új igazgatóságáról is. A testület elnöke Kalmár István korábbi elnök- vezérigazgató lesz, tagjai pedig Major István, Varga Dezső, Rajnai Attila, Schmidt Pál Péter, Szalai Gabriella és Urbán György Fülöp. "A nemzetgazdaságilag jelentős súlyú társaságtól a tulajdonos azt várja, hogy magas színvonalon tegyen eleget egyetemes szolgáltatási kötelezettségének, érvényesítse a takarékos és átlátható gazdálkodás szempontjait" - áll a közleményben.

Az MNV vezérigazgatója azért kezdeményezte a Hévíz Gyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. taggyűlésének sürgős összehívását, mert a cég gazdálkodása, a tófürdő rekonstrukció beruházás, valamint a fürdőhöz tartozó kemping bérbeadása kapcsán ügyészségi vizsgálatok folynak.

A társaság 74 százalékban a magyar állam, 26 százalékban pedig a települési önkormányzat tulajdonában van. Így "a személycseréhez a kisebbségi tulajdonos Hévízi Önkormányzat hozzájárulása is szükséges. A Magyar Állam képviseletében eljáró MNV Zrt. mindenképpen egyeztetni kíván még a taggyűlés előtt a város vezetésével. A taggyűlés összehívásának kezdeményezésével a Nemzeti Vagyonkezelő meg kívánja teremteni a szükséges döntések technikai lehetőségét" - fogalmaznak a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.