Minket féltenek a szocik?

MSZP: a média-közszolgálat ne váljon pártszolgálattá

Az MSZP másfél tucat módosító indítványt nyújtott be a médiacsomaghoz annak érdekében, hogy a közszolgálat ne váljon pártszolgálattá - közölte Lendvai Ildikó és Mandur László sajtótájékoztatón szerdán.

2010.06.16 11:30MTI

A szocialista pártelnök véleménye szerint a Fidesz megindította a médiavilág elfoglalását, ahol tud felvásárol, ahol nem - vagy sajnálja rá a pénzt - ott gyarmatosít.

Tájékoztatása szerint módosító indítványt adtak be azért, hogy az MTI ne legyen része az egységesülő közszolgálati médiafelügyeletnek. Kezdeményezték továbbá, hogy a médiatanács elnökét, tagjait és kurátorait ne 9 évre, hanem egy kormányzati ciklusra válasszák meg, illetve maradjon meg a kuratóriumok paritásossága, mert ez a médiatörvény alkotmányosságához is szükséges.

Az MSZP azt is szeretné elérni, hogy a tervezett Közszolgálati Testületbe a munkavállalók, a nyugdíjasok, a magyar kulturális szervezetek, és az újságíró-szervezetek is delegálhassanak tagokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.