Egy hajléktalannal akasztott bajszot

Verekedő közterület-felügyelőt ítélt el a Debreceni Ítélőtábla

Jogerősen pénzbüntetést szabott ki szerdán a Debreceni Ítélőtábla arra a közterület-felügyelőre, aki Debrecen főterén verekedett össze egy hajléktalannal - közölte Koszta János, az intézmény sajtótitkára az ítélethirdetést követően az MTI-vel.

2010.05.19 13:40MTI

A munkáját végző közterület-felügyelő 2006. április 23-án szólított fel a debreceni Kossuth tér elhagyására egy hajléktalan csoportot, miután azok a padokon feküdtek, italoztak és szemeteltek. A hajléktalanok többszöri felszólítást követően sem mentek el, szidalmazni kezdték a közterület-felügyelőt, aki ekkor rendőrt hívott.

Az egyik hajléktalan férfi felállt a padról és lökdösni kezdte a közterület-felügyelőt, aki emiatt megütötte. A hajléktalan férfi ettől a földre esett, de rögtön felállva ököllel visszaütött. A hajléktalan férfi orrcsonttörést és zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Ítélőtábla a közterület-felügyelőre 60 ezer forintos pénzbírságot szabott ki súlyos testi sértés és hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt.

Az ítélőtábla ezzel enyhítette az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság ítéletét, amelyben hat hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki rá.

A hajléktalan férfi esetében az első fokú ítélet - 40 nap fizikai munkakörben végzendő közérdekű munka hivatalos személy elleni erőszak miatt - emelkedett jogerőre, mivel ő visszavonta a fellebbezést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.