"Kubatov Gábor nem lehetett magányos elkövető"

Kubatov második lebukása: az ő statisztája volt az ál-mszp-s

A Népszabadság on-line kiadásában ma napvilágot látott leleplező anyag a Kubatov-listákkal kapcsolatban a demokratikus oldal sok szavazóját megdöbbentette.

2010.04.29 13:58OS

Az történt, amitől a választások előtt tartottunk: csak a szavazóurnáktól való távozás után derült ki, hogy a Kubatov-listák leleplezését követő figyelemelterelés, az ál-mszp-s aktivistáról készült videófelvétel: hamisítvány. Az azon hallható férfi valójában a Fidesz, azon belül is Kubatov Gábor statisztája volt. Ha ez a tény időben kiderül, sok szavazó gondolta volna újra a kétharmad mögötti valós veszélyeket.

A manipuláció és annak leleplezése csak még jobban rávilágít arra: a Fidesznek vaj volt a fején Kubatov-ügyben, azért hallgatott és támadott vissza a hazugságtól sem visszariadva. Mint emlékezetes: Orbán Viktor pártigazgatója egy, a választások előtt nyilvánosságra került hangfelvételen elismeri, a Fidesz nyilvántartást vezet a választókról, amelyen a címek és a személyes adatok mellett a politikai hovatartozást is feltüntetik.

Az MSZP már akkor jelezte: egyrészt bűncselekmény ilyen adatokat már összegyűjteni is, nemhogy tárolni; másrészt több, mint nyugtalanító, egyenesen rémisztő, hogy milyen további felhasználása lehet ezeknek a listáknak.

Mikor veszi majd ezeket elő a hatalomra jutott Fidesz? Állásinterjúknál? Segélyekről szóló döntések előtt? Iskolai felvételiknél? Műtéti sorrend meghatározásánál?

A kampány során már láttak olyan információk napvilágot, amelyek alapján okkal lehet tartani attól, hogy a Fidesz hatalomra jutva politikai indíttatású tisztogatást tervez: köztisztviselőket, tanárokat, állami alkalmazottakat bocsáthatnak el. Kubatov beismerő vallomása után már azt is sejthettük, milyen adatbázis alapján fognának ehhez hozzá.

A mai fejlemény a lebukás eltakarására szolgáló manipuláció leleplezése csak még jogosabbá teszi a kérdést: nyilván tartja-e a Fidesz az embereket politikai szimpátiájuk szerint, illetve hol és milyen döntéseknél kívánták felhasználni ezeket a listákat? Elmondtuk már korábban, elismételjük ma is: Kubatov Gábor nem lehetett magányos elkövető.

Orbán Viktor tudta, megrendelése, engedélye nélkül nem készülhetett volna ilyen lista. Követeljük tehát, hogy Orbán Viktor személyesen szólaljon meg az ügyben: tudott-e arról, hogy Kubatov Gábor ilyen adatbázist épített, és tudott-e arról, hogy annak leplezése érdekében rágalmazó videók gyártásától sem riadt vissza?

A miniszterelnöki széket elfoglalni készülő Orbán Viktort a hallgatás bűnrészessé teszi egy olyan választási manipulációban, amely nemcsak a tisztességgel, de a joggal is ellentétes. Orbán Viktor nem maradhat néma, Kubatov Gábor nem maradhat érinthetetlen.

Budai Bernadett
szóvivő

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.