Szalai Annamária lenne a médiahatóság "feje"

A Fidesz új média- és hírközlési hatóság felállítását tervezi

Új média- és hírközlési hatóságot alakíthat ki az Országos Rádió és Televízió Testületből, illetve a Nemzeti Hírközlési Hatóságból kormányra lépése után a Fidesz - írta saját értesülésre hivatkozva kedden a stop.hu.

2010.04.27 09:11stop.hu

A hírportál információi szerint az új szuperhatóság nemcsak a frekvenciával rendelkező médiumokkal foglalkozna, hanem jogkörét kiterjesztenék az internetes tartalomszolgáltatásra is. A létrejövő csúcsszerv vezetésére Szalai Annamária, a médiahatóság fideszes delegáltja a legnagyobb esélyes.

Két lehetőségről tud a portál. Az egyik verzió szerint teljesen megszüntetnék a pártdelegált rendszert, és csak a szakmai szervezet küldötteiből állna az új szuperhatóság, de van olyan elképzelés is, hogy delegáltjaik révén a pártoknak is hagynak beleszólást az ügyekbe.

A szervezetek összevonása megoldaná azt a problémát, hogy jelentős végkielégítés nélkül elküldhessék a Nemzeti Hírközlési Hatóság 2013. december 31-éig kinevezett elnökét, Rozgonyi Krisztinát - olvasható a portálon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.