Nem kezelték megfelelően

Borzalmas: gondatlanság miatt amputálták egy férfi lábát

A szigetvári kórház kártérítési felelősségét állapította meg első fokon a Baranya Megyei Bíróság egy férfi gondatlan ellátása és lábának későbbi elvesztése miatt.

2010.03.01 10:05Új Dunántúli Napló

Az Új Dunántúli Napló beszámolója szerint Tamás Béla nyugdíjas még 2007-ben, agyi infarktust követően került a szigetvári kórházba rehabilitációra. Az intézményben azonban sem bal lábának sérüléseit, sem cukorbetegségét nem kezelték megfelelően.
 
A végtag idővel elüszkösödött, le kellett vágni, a férfi emiatt bírósághoz fordult. 

A felperes a kórház kártérítési felelősségét kimondó elsőfokú közbenső ítéletet már nem élte meg. Úgy érezte, családja terhére van, nem látta élete értelmét, súlyos depresszióba esett, s a közelmúltban meghalt - olvasható a baranyai napilapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.