Láttunk mi már karón varjút...

Paktumot ajánlott Morvai a Fidesznek

A Jobbik térnyerését a tegnapi napon így kommentálta Kövér László: "az én olvasatomban ez egy sajnálatosan negatív folyamat, amely azonban az MSZP-SZDSZ katasztrófakormányzás szükségszerű következménye". Úgy tűnik ez nem tántorítja el Morvait attól, hogy szövetséget kínáljon a Fidesznek.

2010.01.29 12:06ma.hu/ stop.hu/ fotó:MTI

A Fidesz célja a kétharmados parlamenti többség elérése, ezt a KDNP-vel karöltve szeretnék elérni az április 11-i választáson. Mindezt csütörtökön nyilatkozta Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke egy sajtótájékoztatón.

Meglepő, bár egyáltalán nem váratlan kijelentéssel borzolja Morvai Krisztina a mai napon a kedélyeket. A Jobbik bizonyos témákban kész együttműködést ajánlani a Fidesznek, aki azonban hallani sem akar semmiféle paktumról. Egyedül aratnák le a babérokat- egyelőre úgy tűnik, hogy erre minden esélyük megvan. Korábban Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke kürtölte szét, hogy nem lesz Fidesz-Jobbik koalíció. A közös lónak amúgy is túros a háta, hát még egy közös kormányprogramnak- egy koalíció ugyanis ezt vonná maga után.

Morvai Krisztina, a szegedma.hu kérdésére válaszolva elmondta: el tudja képzelni az együttműködést a Fidesszel, de csak bizonyos témákban. Kiemelt egyet: összefogás születhetne arról, hogy 2011 után se tudják a külföldiek a kezüket rátenni a magyar termőföldekre. Morvai elmondta: nagyon várja a Fidesz álláspontját a kooperációval kapcsolatban.

Kövér László tegnapi kijelentése szerint a pártszövetségnek (Fidesz- KDNP) reális esélye van a választási győzelemre; azonban Jobbikkal semmi szín alatt nem lépnének egy porondra. A Tárki jelenleg összegyűjtött adatai szerint a Fidesz, MSZP és a Jobbik jutna be a parlamentbe. A biztosan szavazó pártválasztók 11 százaléka adná le voksát a bombaként berobbant szélsőjobboldali pártra; 62 százalék a Fideszt, míg csupán 22 százalék látná szívesen az MSZP-t a bársonyszékekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.