Felkerültünk a gasztronómiai térképre

Michelin- csillagot kaphat egy budapesti étterem

Budapest felkerült a gasztronómia térképére: tavasszal legalább egy fővárosi étterem Michelin-csillagot kaphat - írja a Népszabadság szerdai számában.

2010.01.06 08:12Népszabadság

A lapnak több magyar étteremtulajdonos megerősítette, hogy a világhírű Michelin Guide kiadvány minősítői ősszel budapesti éttermekben jártak, s néhány helyen a vacsora végén fel is fedték magukat. A Népszabadság információi szerint a Costes, a Babel, a Fausto’s, a Tigris és a Bock Bistro van azon éttermek között, amelyekről jó tapasztalatokat szereztek a minősítők.

Michelin-csillaggal egyelőre egyetlen magyarországi étterem sem rendelkezik, de a Michelin Guide vetélytársa, a szintén nemzetközi hírű GaultMillau éttermi kalauz tavaly késő ősszel - hazánkban először - két séfsapkás minősítést adott a Váci utcai Babel Delicatesse és a terézvárosi Fausto's étteremnek - írja a lap.

Szakértők szerint a két séfsapka egy Michelin-csillagnak felel meg. Egy séfsapkát egyébként több magyar étteremnek is adott a GaultMillau, s a kiadványba séfsapka nélkül, pontszámmal értékelt budapesti vendéglátóhelyek is bekerültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.