Orbán országértékelőjére reagáltak

MSZP: a népszavazás csak elvenni tud az országtól

Az MSZP szerint a Fidesz a maradiság pártja lett, és a népszavazás csak elvenni tud Magyarországtól - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője szerdán az MTI-nek, Orbán Viktor évértékelő beszédére reagálva.

2008.02.13 19:01MTI

"Ez a népszavazás csak elvenni tud Magyarországtól, adni nem. Elvenni a háziorvosoktól, elvenni a szakrendelőktől, a kórházaktól és egyetemektől" - mondta az MSZP szóvivője, aki szerint az ellenzéki pártelnök beszéde országértékelésnek sovány volt, kampánybeszédnek viszont sok. Nyakó István úgy fogalmazott: a Fidesz elnöke azon iparkodott, hogy minél többször igent mondjon, de valahogy ez mindig nemnek hangzott.

Az MSZP szóvivője szerint Orbán Viktor nemet mondott mindenféle változásra és minden újra: "nem" az egészségre, "nem" a tudásra, "nem" a versenyképességre. "A Fidesz a maradás pártja lett, Orbán Viktor a maradiság politikusa, aki fél a jövőtől, ezért minden áron megőrizné a múltat, akkor is, ha az a többségnek igazságtalan volna" - fogalmazott az MSZP szóvivője. Hozzátette: az MSZP szerint a Fidesz az, amely a legtöbbet nyerhet a saját eszközeként használt népszavazással, míg a legtöbbet az ország veszítheti.

A szóvivő szerint a 2007-es teljesítményről, az ország értékeléséről egyáltalán nem beszélt Orbán Viktor, annál többet a kampányról. Orbán Viktor országértékelő beszédében szerdán többek között azt mondta: aki igennel szavaz a népszavazáson, az a sikeres jövőre szavaz, aki pedig nemmel, az tovább ront a mai helyzeten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.