Felesleges és értelmetlen intézkedések

Fidesz: a megújuláshoz új irány kell

A Fidesz szerint Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok, a kormány által az utóbbi hónapokban megtett intézkedések feleslegesek és értelmetlenek voltak - erről Szijjártó Péter, a párt elnöki stábjának vezetője beszélt vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

2009.07.26 14:30MTI

Az elmúlt száz nap egy illegitim kormány időszaka volt, hiszen ezt a kormányt soha senki nem hatalmazta fel arra, hogy megszorító intézkedéseket hozzon - mondta a politikus.

Úgy vélte, mára bebizonyosodott, hogy ezen lépések értelmetlenek és feleslegesek voltak, hiszen az ország gazdasági mutatói romlottak. Példaként elmondta, az államadósság a GDP 80 százaléka felett van, és legalább 1 százalékkal magasabb lesz a költségvetési hiánya, mint ahogy azt "jósolták".

Kifejtette azt is, Magyarország "egyedül maradt" Európában, mert a magyar kormány ellentétes intézkedéseket hozott a válság leküzdésére, mint a többi európai állam, ahol adókat csökkentettek, támogatták a vállalkozásokat, hogy azok munkahelyeket teremtsenek. Ezzel szemben Magyarországon növelték az adókat, csökkent a fogyasztás és 100 ezer munkahely szűnt meg. A politikus azt mondta: a megújuláshoz új irány kell, és a miniszterelnöknek nem az MSZP-vel kellene tárgyalnia, hanem a köztársasági elnökkel, mégpedig arról, hogy mikor mond le és mikor lesznek az új választások.

"Magyarország érdeke, hogy új választás legyen
" - fogalmazott Szijjártó Péter. A párt- és kampányfinanszírozással kapcsolatban a politikus egy kérdésre azt mondta: ha az MSZP komolyan gondolná és gondolta volna a kampányfinanszírozás módosítását, akkor az európai parlamenti választások előtt elfogadták volna azokat a javaslatokat, amelyeket a Fidesz tett, mint például a kiadáslimit, a különszámla.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.