Nem megfelelően használták fel a támogatást?

Ötmilliárdot fizethet vissza a rendőrség az Európai Uniónak?

Valószínűleg kénytelen lesz visszafizetni a magyar rendőrség az Európai Uniónak azt a 4,7 milliárd forintot, amelyet a Schengen Alap terhére Nissan terepjárókra költött - írja a Magyar Nemzet.

2009.07.24 08:05Magyar Nemzet

A Rendészeti Védegylet tudomása szerint a járműveket nem külső határőrizeti célokra használják, ahogy a támogatási szerződés szerint kellene. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) sajtóosztályán lapunknak azt mondták: a "mélységi ellenőrzés" fogalmának értelmezéséről folyik a vita az unió és a magyar hatóságok között. A magyar félnek négy hónapja van arra, hogy az Európai Bizottság jelentéstervezetét véleményezzék, és "a fennálló nézeteltérést egyeztessék". Ezután fogadhatják el a Schengen Alap terhére végrehajtott fejlesztéseket. Rendőrségi érdekvédők szerint félő, hogyha tényleg fizetni kell, azt például a rendőri állomány túlórapénzének rovására teszik meg - írta a lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.