Náci propagandafilm nyomában a rendőrség?

Ismét nyomoznak a Jud Süss-ügyben

A Népszava úgy tudja, ismét nyomoznak a Jud Süss náci propagandafilmet vetítő cég egyik tagja ellen, szerzői jog megsértése miatt.

2009.07.18 17:33MTI

A napilap szombati cikke szerint az ausztrál-magyar állampolgár Gede Tibor ellen körözést is kiadott a rendőrség, mert megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a Jud Süss film jogaival rendelkező alapítvány engedélye nélkül látta el magyar felirattal, vetítette nyilvánosan, belépődíjért, és adta ki DVD-n illetve videokazettán a náci propagandafilmet.

A Népszava emlékeztetett arra: SZDSZ-es politikusok a vetítések ügyében közösség elleni izgatás miatt tettek feljelentést tavaly, de a Fővárosi Főügyészség idén januárban bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.