A vonatokat buszok fogják helyettesíteni

Közeledik a sztrájk! A Vasi Volánnál megerősítik a szolgáltatást

Több vonalon is megerősíti járatait, ha szükséges újabb autóbuszokat közlekedtet május 8-án, a meghirdetett LIGA sztrájk napján a Vasi Volán Zrt. - közölte az MTI-vel szerdán Tancsics Sándor, a részvénytársaság közszolgáltatásért felelős vezetője.

2009.05.06 11:57MTI

"Hasonló helyzetre készülünk, mint a korábbi, a VDSZSZ által kezdeményezett sztrájkok idején, szükség esetén vonatpótló autóbuszokat indítunk és megerősítjük néhány járatunkat" - mondta. 

Délelőtt 10 órakor például Szombathelyről Sárvár érintésével Budapestre indítanak autóbuszt, és a Pécs-Szombathely vonalon is megerősítik a szolgáltatást. Tancsics Sándor elmondta: amennyiben a vasúttársaság megrendeli, a korábbiakhoz hasonlóan szállítják majd az utasokat a GYSEV állomásaihoz is.
 
Hozzáfűzte : a MÁV-val kötött megállapodás szerint Vas megyében kilenc "viszonylatban" fogadják majd el a bérleteket és arcképes igazolványokat Az MTI kérdésére szerdán a Vasi Volánnál működő reprezentatív szakszervezetnél azt mondták: nem valószínű, hogy a szakszervezet tagjai csatlakoznának a LIGA felhívásához, egész napos sztrájk biztosan nem lesz. 

Arról, hogy esetleg kétórás figyelmeztető szolidaritási akciót tartanak-e, még zajlanak az egyeztetések, várhatóan csütörtök reggelig döntenek. Előbb minden dolgozót meg kívánnak kérdezni - mondta Pátkai István a Vas Közúti Közlekedési Szakszervezet (VKKSZ) helyi elnöke. 

Az eddig begyűjtött vélemények szerint egy ilyen szolidaritási akciónak sincs túl nagy támogatottsága a szervezett dolgozók körében - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.