Az ítélőtábla döntött

Csurka István nem elnöke a MIÉP-nek

Csurka István nem elnöke a MIÉP-nek a Fővárosi Ítélőtábla csütörtöki jogerős döntése szerint, amellyel helybenhagyta azt az ítéletet, amely megsemmisítette a 2008 januárjában, a párt országos tisztújító gyűlésén és elnökségi ülésén hozott határozatokat.

2009.04.30 13:19MTI

A felperesek, Zsinka László, a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) fővárosi frakcióvezetője és társai szerint a 2008. január 22-i elnökségi ülésén szabálytalanul hívtak vissza 44 küldöttet. A visszahívás oka a felperes szerint nem derült ki, jogorvoslati lehetőséget nem biztosítottak, az eljárás az alapszabályba ütközik, és visszahívásuk nem lehetséges.

Az ezek után megtartott országos gyűlés összehívása tehát szerintük nem volt szabályszerű. Az alperes a kereset elutasítását kérte, egyebek mellett arra hivatkozott, hogy a felperesek nem tagjai a pártnak, illetőleg nem bizonyították, hogy a pártba történt felvételük az alapszabály szerint történt és így a párt tagjai-e.

A Fővárosi Bíróság 2008. december 8-ai ítéletében, a felperes kérését jogosnak tartva, megsemmisítette az üléseken hozott határozatokat. A Fővárosi Ítélőtábla csütörtöki jogerős döntésével ezt az ítéletet hagyta helyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.