Voks 24

Kovács Gyulát választották polgármesternek Nemesdéden

Kovács Gyula független jelölt nyerte a megismételt polgármester-választást a Somogy vármegyei Nemesdéden vasárnap.

2024.07.08 09:30MTI

A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint a győztes 228, míg szintén független vetélytársa, Kuti József 155 érvényes szavazatot kapott, az ugyancsak független Halászi Attila korábban visszalépett a jelöltségtől.

A Marcali járásba tartozó község 587 választópolgára közül 384 élt szavazati jogával, egy voks érvénytelen volt.

A polgármester-választást azért kellett megismételni, mert a június 9-i, Kovács Gyula győzelmével zárult választás eredményét jogszabálysértés miatt megsemmisítette a Somogy Vármegyei Területi Választási Bizottság.

A Kúria honlapján olvasható határozat szerint a bizottság bizonyítottnak látta, hogy a községben előnyöket, élelmiszert ajánlottak fel választópolgároknak szavazatukért cserébe, és ez súlyosan sérti a választás tisztaságának elvét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.