Voks 24

A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a polgármester-választást Ópályiban

Az összesített adatok szerint a névjegyzékben szereplő 2166 választópolgár közül 1337-en szavaztak.

2024.07.08 09:28MTI

Bálint Albert, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ópályiban a megismételt polgármester-választást - közölte honlapján a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vasárnap este.

A Mátészalkához közeli település 2-es szavazókörében jogszabálysértés miatt kellett megismételni a június 9-én tartott voksolást. A nem jogerős végeredmény szerint a Fidesz-KDNP jelöltje 642, Erdélyi Ilona független jelölt 546, míg a szintén független Orbán István 30 szavazatot szerzett.

Az összesített adatok szerint a névjegyzékben szereplő 2166 választópolgár közül 1337-en szavaztak, közülük 1218-an adtak le érvényes szavazatot, 119-en érvénytelenül szavaztak - olvasható a www.valasztas.hu oldalon.

A négy héttel ezelőtt tartott voksoláson az 1-es szavazókör eredményei alapján Erdélyi Ilona 276 voksot gyűjtve még vezetett a 222 szavazatot kapott Bálint Albert előtt, Orbán István 18 vokssal akkor is a harmadik helyen állt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.