Voks 2024

Voks 24 - Jobbik-elnök: csalódottak vagyunk

Hétfőn értékeli a helyzetet a Jobbik elnöksége.

2024.06.10 07:58MTI

Csalódottak vagyunk - értékelte a Jobbik-Konzervatívok európai parlamenti (EP-) választáson elért, egy százalék alatti eredményét hétfőre virradó éjjel, a voksok mintegy felének összeszámolása után tartott sajtótájékoztatón Gyöngyösi Márton pártelnök.

A politikus arról beszélt: igazuk volt azoknak, akik azt mondták, hogy Magyar Péter pártja az ellenzéki formációktól vesz el szavazókat.

Hozzátette: büszkeséggel tölti el őket, hogy az öt éve pártja színeiben polgármesterséget nyertek közül szinte mindenki folytathatja településvezetői munkáját, ahogy az is, hogy sokan most is Jobbik-támogatással nyertek mandátumot.

Gyöngyösi Márton szerint erre építkezve lesz olyan alap, amire lehet egy jobbközép, konzervatív bázist létrehozni.

Az MTI kérdésére a pártelnök elmondta: hétfőn értékeli a helyzetet a Jobbik elnöksége.

Közölte azt is: heteken belül tisztújítást tartanak, mivel az elnökség és a pártelnök megbízása is lejárt. Gyöngyösi Márton úgy nyilatkozott: azt tervezi, hogy újra versenybe száll az elnöki posztért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.