Közlekedés

Közösségi kerékpárrendszert adtak át Tatabányán

A tatabányai fejlesztés egy nagyobb, levegőminőség javítását célzó projekt része.

2024.05.14 16:13MTI

Tatabányán átadták a T-Bike közösségi bérkerékpáros rendszert 25 hagyományos és ugyanennyi elektromos rásegítésű járművel - ismertette sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) elmondta, a városban hat állomást létesítettek, a rendszerben - az idősebbekre is gondolva - elektromos kerékpárok is igénybe vehetők. A beruházás 150 millió forintból valósult meg.

A tatabányai fejlesztés egy nagyobb, levegőminőség javítását célzó projekt része, melyben nyolc régió tíz településén valósítanak meg beruházásokat - ismertette a polgármester.

Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében az elmúlt években csaknem hatvan kilométernyi kerékpárút épült. Tatabányán az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba.

A vármegyeszékhelyről kerékpárral el lehet jutni Oroszlányba, továbbá a kamalduli remeteség majki műemlékegyüttese és a bányászati múzeum felé. Tatabányáról Tatán át pedig Dunaalmásig vezet útvonal, amely csatlakozik az EuroVelo 6 nemzetközi hálózathoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.