Diplomácia

A kínai elnök látogatása biztonságpolitikai kérdéseket vetett fel

A tibeti zászló felmutatása nem bűncselekmény.

2024.05.10 13:22MTI

A Párbeszéd megítélése szerint komoly biztonságpolitikai és nemzetbiztonsági kérdéseket vetett fel Hszi Csin-ping kínai elnök magyarországi látogatása, ezért az ellenzéki párt a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz fordul és kezdeményezi a parlament nemzetbiztonsági bizottságának összehívását.

Szabó Tímea, a párt ügyvezető társelnöke pénteki, online sajtótájékoztatóján beszámolt róla, hogy miután kilógatott egy tibeti zászlót a Képviselői Irodaház ablakából, a hivatal azt közölte vele, hogy erről értesítették Kövér László házelnököt és a titkosszolgálatokat. A politikus kiemelte, hogy a tibeti zászló felmutatása nem bűncselekmény.

Hogy lehet, hogy "a kínai kormány megbízásából piros sapkás, úgynevezett önkéntesek vegzáltak" egy országgyűlési képviselőt, a momentumos Tompos Mártont, aki egy uniós zászlót akart kitűzni egy hídra - tette fel a kérdést.

A Párbeszéd arra kéri a Szuverenitásvédelmi Hivatalt, vizsgálja ki, hogyan fordulhat elő, hogy "keleti diktátorok látogatásainál sorra vegzálják a magyar állampolgárokat Magyarországon" - fogalmazott Szabó Tímea.

Végül kijelentette, pártjuk továbbra is tiltakozik a "mérgező akkumulátorgyárak" Magyarországra telepítése ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.