Voks 24

Vagyonnyilatkozati vizsgálatot kezdeményeznek Molnárka Gábor momentumos budavári képviselővel szemben

Molnárka Gábor 2019-ben csatlakozott az atlatszo.hu által meghirdetett korrupcióellenes programhoz, és a honlapon 2020-ban "büszkén hirdette", hogy munkája révén átláthatóbbá vált a Budavári önkormányzat működése.

2024.05.09 19:48MTI

Jobboldali képviselők vagyonnyilatkozati vizsgálatot kezdeményeznek Molnárka Gáborral, az I. kerület momentumos önkormányzati képviselőjével szemben - közölte Varga Dániel független önkormányzati képviselő csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.

Varga Dániel, aki a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltjeként indul az I. kerületben, arról beszélt: a Momentum politikusai rendre a korrupció elleni harc élharcosainak és az átláthatóságért küzdő politikusoknak hirdetik magukat, azonban a valóság egészen más képet mutat.

Az I. kerületben Molnárka Gábor, a Momentum Mozgalom képviselője esetében is így van ez: ha megvizsgáljuk a vagyonnyilatkozatait, akkor nagyon komoly hiányosságokat fedezhetünk fel - mondta a politikus.

Varga Dániel ismertetése szerint Molnárka Gábor 2019-ben csatlakozott az atlatszo.hu által meghirdetett korrupcióellenes programhoz, és a honlapon 2020-ban "büszkén hirdette", hogy munkája révén átláthatóbbá vált a Budavári önkormányzat működése.

Azonban Molnárka Gábor "évek óta hamis vagyonnyilatkozatokat ad le" - mondta.

Varga Dániel kifejtette: a momentumos képviselő száz százalékban tulajdonosa a Gammo Europe Kft.-nek, amelynek tevékenysége "igencsak jövedelmező volt az elmúlt években". A cégből 2020 és 2022 között 242 millió forint osztalékot vett ki Molnárka Gábor, de ez a vagyonnyilatkozataiból hiányzik - mondta.

"Molnárka Gábor képviselő ezt a negyedmilliárd forintot eltitkolta az I. kerületiek nyilvánossága elől" - fogalmazott.

Varga Dániel szerint számos példa van arra, hogy ha a baloldal pozícióhoz jut, semmit nem tesz a valódi átláthatóság megteremtése érdekében. Az I. kerületi önkormányzat életében példátlan az az eset, hogy egy képviselő több száz millió forintot titkoljon el a nyilvánosság elől - mondta.

Szerinte V. Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Várunk Egyesület) polgármestersége alatt "egy nagyon komoly korrupciós működés alakult ki", és e gyakorlat alól nem képeznek kivételt a képviselői sem.

Június 9-én arról döntünk, hogy véget vetünk-e az eltűnt százmilliók időszakának, és egy jobb, élhetőbb, átláthatóbb I. kerületet építünk - mondta Varga Dániel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.