Belpolitika

Magyar Péter: jogerőssé vált a Tisza Párt regisztrációja a választásokra

Hamarosan országjárásba kezdenek.

2024.04.15 08:59ma.hu

Jogerős lett a Tisza Párt regisztrációja a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásra - jelentette be a Facebook-oldalán Magyar Péter.

A Talpra Magyarok Közössége alapítója a múlt héten közölte, hogy a Tisztelet és Szabadság (Tisza) Pártot, mint jelölő szervezetet egyhangúlag nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Bizottság - logóstul és rövidített névvel együtt. Az NVB ülésén elhangzott, a hosszabb és a rövidített nevet is fel lehet tüntetni a szavazólapon, ahogy a logót is.

Magyar a hétfői posztjában arra kérte "a külföldön élő magyarok százezreit, hogy regisztráljanak a választásra, és szánjanak egy kis időt és energiát a hazájukra június 9-én. A választás eredménye sorsdöntő lesz. A külföldön élő magyarok számára komplex hazaváró programot hirdetünk hamarosan."

A Tisza Párt a múlt heti közgyűlésén az egyik alelnökévé választotta Magyart, illetve Magyarék többségbe kerültek a párt ügydöntő szerveiben.

A Tisza Párt április 20-án elkezdheti gyűjteni az ajánlásokat az induláshoz. A párt EP-listáját a tervek szerint Magyar vezeti majd, míg több helyre pályázatot hirdettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.