Üzlet

A Szakma Sztár Fesztivált április 24-26. között rendezik Budapesten

Az eseményen mintegy 60, köztük 21 agráriumhoz köthető szakmával, szakiránnyal ismerkedhetnek meg a látogatók.

2024.04.12 15:50MTI

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) együttműködve az idén április 24-26. között rendezi meg a Szakma Sztár Fesztivált Budapesten, az erről szóló megállapodást kedden erősítették meg a kamarák elnökei - közölték a köztestületek közös közleményben az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az eseményen mintegy 60, köztük 21 agráriumhoz köthető szakmával, szakiránnyal ismerkedhetnek meg a látogatók.

A közleményben ismertetik, hogy a rendezvényen az MKIK szervezésében tartják a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny, valamint a WorldSkills Hungary nemzeti döntőjét, a NAK közreműködésével az agrárszakmák mutatkoznak be.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a közös közleményben hangsúlyozta, hogy a Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés népszerűsítése, bemutatása, a pályaválasztás előtt álló fiatalok támogatása, a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozásának elősegítése.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke azt emelte ki, hogy a jövőre való felkészülést már zsenge korban el kell kezdeni, olyan irányba kell ösztönözni a tanulókat, amellyel megalapozzák saját boldogulásukat, és hozzájárulnak Magyarország sikeréhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.