Botrány

DK: a párt azonnali válaszokat követel a kegyelmi ügyekben

Több hírportál beszámolója szerint Balog Zoltán már akkor K. Endre kegyelméről egyeztett Novák Katalinnal, amikor még meg sem alakult a köztársasági elnök tanácsadó testülete.

2024.03.18 16:07MTI

Azonnali válaszokat követel a DK a kegyelmi ügyekben a kormánytól - mondta a Demokratikus Koalíció (DK) frakciószóvivője vasárnap online közvetített sajtótájékoztatón.

Kálmán Olga közölte, több hírportál beszámolója szerint Balog Zoltán már akkor K. Endre kegyelméről egyeztett Novák Katalinnal, amikor még meg sem alakult a köztársasági elnök tanácsadó testülete. Ráadásul nem ez volt az egyetlen kegyelmi ügy, Balog Zoltán elmondása szerint ötöt támogatott.

Ki volt a másik négy, akikért Balog lobbizott? Ők mit követtek el? Kiengedték végül őket? Mit kerestek a kegyelmi ügyek Balognál, amikor nem volt még tanácsadó sem? Miért nincs következménye annak, hogy nyilvánvalóan sérült a Sándor-palota szuverenitása? - tette fel a kérdéseket Kálmán Olga.

Hozzátette, arra is kíváncsiak, hogy csak Balog Zoltánnak volt beleszólása kegyelmi ügyekbe, vagy "minden fideszes politikus ki tud menteni egy pedofil ismerőst?"

A frakciószóvivő szerint "gyomorforgató és veszélyes", hogy titkolják, kiknek adott még elnöki kegyelmet az "orbáni pedofil hálózat". Az ügy megmutatja, hogy "Orbán Viktor szerint nekik mindent szabad, a fideszes pedofilok az orbáni rendszerben a törvények felett állnak".

Kálmán Olga hangsúlyozta, Orbán Viktor válaszokkal tartozik az országnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.