Belpolitika

Voks 24 - Megalakult a közmédia választási irodája

Az elnök Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

2024.02.29 06:30MTI

A közmédia az európai parlamenti, önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati képviselők választására tekintettel megalakította a Közmédia Választási Irodát (KVI), melynek elnöke Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

A Duna Médiaszolgáltató Zrt. tájékoztatása szerint a szerdán létrejött iroda feladata annak felügyelete, hogy a közmédia valamennyi médiatartalom-szolgáltatása a kampány és a választások ideje alatt megfeleljen a jogszabályi rendelkezéseknek és a Közszolgálati Kódex előírásainak.

A KVI azt felügyeli, hogy a közmédia a politikai reklámokat jogszerű és a választási esélyegyenlőséget biztosító módon teszi közzé, emellett a választással összefüggő hír- és tájékoztató műsorokban a kiegyensúlyozott arányoknak megfelelő szereplési elosztást és megjelenítést is figyeli - tartalmazza az MTI-hez eljuttatott közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.