Beruházás

LMP: elfogadhatatlan, hogy kiemelt beruházásként épülne akkumulátorbontó Sóskúton

A szlovén céget, amely az akkumulátorbontó gyárat építené, tavaly jegyezték be hárommillió forintos törzstőkével.

2024.02.24 12:38MTI

Az LMP attól tart, hogy kiemelt állami beruházásként létesülne akkumulátorbontó gyár Sóskúton. Az ellenzéki párt az erről szóló, február 20-án kelt kormányrendelet-módosítás visszavonását követeli.

Tetlák Örs, Érd LMP-s alpolgármestere pénteki, online is követhető sajtótájékoztatóján az átminősítés tervét "merényletnek" nevezte a "mintaszerűen magáért kiálló" falu és a környező települések ellen. Rámutatott, hogy ha életbe lép a kiemelt beruházássá minősítés, azzal a helyi népszavazás is tétjét vesztené.

A szlovén céget, amely az akkumulátorbontó gyárat építené, tavaly jegyezték be hárommillió forintos törzstőkével. Egy székhelyszolgáltatónál van bejelentve két alkalmazottal, és mégis egy közel 4,7 milliárdos ígéretet tudhat magáénak a magyar kormány részéről - tette szóvá.

Tetlák Örs hozzáfűzte: a "fantomszerű beruházó" nem áll szóba a helyiekkel, az érintett településekkel, annál inkább a kormánnyal, amelynek a teljes "hátszelét" élvezi.

Az LMP országos elnökségének tagja kijelentette: Sóskút - Alsózsolcához hasonlóan - nem akar akkumulátorbontót, amely egy erre teljesen alkalmatlan korábbi raktárépületben működne, s előbb évi tízezer, majd húszezer tonna selejtes akkumulátort darálna majd égetne el, jelentős környezetszennyezést megvalósítva.

Az ellenzéki politikus arra kért mindenkit, küldje el a témában a társadalmi egyeztetésre véleményét, és juttassa el azt az érintett települések polgármestereinek, valamint a Sóskúti Civil Körnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.