Világvége

Párbeszéd: tízezer tonna veszélyes hulladékot akarnak elhelyezni Sárbogárdon

Az érintett hatóság főosztálya január 23-án adott ki egy veszélyes hulladékokat tároló cégnek.

2024.02.24 11:38MTI

A Párbeszédnek bizonyítéka van arra, hogy tízezer tonna veszélyes hulladékot akarnak elhelyezni Sárbogárdon, a lakóházak közvetlen szomszédságában - közölte a párt frakcióvezetője.

Tordai Bence azt mondta, hogy megszerezték azt a határozatot, amelyet a Fejér Vármegyei Kormányhivatal környezetvédelmi, természetvédelmi és hulladékgazdálkodási főosztálya január 23-án adott ki egy veszélyes hulladékokat tároló cégnek. Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta, hogy a határozat tízezer tonna veszélyes és nem veszélyes hulladék, például nehézfémeket tartalmazó fémoxid, veszélyes anyagokat tartalmazó szervetlen hulladék, egyéb elemek és akkumulátorok, valamint nem vas fémek kereskedelmére, tárolására ad engedélyt.

Az akkumulátorgyártás selejtjét viszik oda, összesen évente legfeljebb tízezer tonna mennyiségben, a "jó hír idézőjelesen", hogy egyszerre csak 4500 tonna lehet a telephelyen - fogalmazott a politikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.