Kegyelmi ügy

Orbán Viktor 2002-ben a bicskei gyermekotthon igazgatójával állt egy színpadon

A rábízott gyerekek ellen elkövetett szexuális visszaélések miatt később elítélt igazgató 2002-ben képviselőjelöltként indult a választáson, és a Fidesz is támogatta.

2024.02.21 20:31ma.hu

Orbán Viktor egy színpadon szerepelt a 2002-es önkormányzati választási kampányban a bicskei gyermekotthon azóta elítélt igazgatójával - a felvételt a Momentum és a Gulyáságyú média hozta nyilvánosságra. A rábízott gyerekek ellen elkövetett szexuális visszaélések miatt később elítélt igazgató 2002-ben képviselőjelöltként indult a választáson, és a Fidesz is támogatta. Orbán Viktor ekkora többek között arról beszélt: a szabadságot elsősorban az fenyegeti, hogy megengedhetővé vált Magyarországon, hogy köztörvényes bűnözőket a választások után kihozzanak a börtönből. A Momentum szerint túl sok a véletlen az ügyben, miközben még mindig nem tudjuk, miért kaphatott kegyelmet a pedofil igazgató egykori helyettese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.