Erőszak

Botrány! A pedofil csak felfüggesztettet kapott?

A pedofil-ügy is mutatja, hogy nagy gondok vannak a magyar igazságszolgáltatással. Ezért nem jönnek az uniós pénzek?

2024.02.10 19:02ma.hu

Miután Novák Katalin és vele párhuzamosan Varga Judit is lemondott, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettese, K. Endre nevében született egy hosszú Facebook-bejegyzés, amely szerint az ügy másodrendű vádlottja, aki szexuális kapcsolatot létesített két kiskorú nevelttel is, mindössze egy év hat hónap börtönbüntetést kapott 3 évre felfüggesztve. A bejegyzés szerint nem hogy K. Endre falazott volna a pedofiloknak, hanem egyenesen ő volt az, aki kirobbantotta az ügyet, mégis végrehajtandót kapott. Hallgattassék meg a másik fél is! címmel tett közzé részletes beszámolót "A bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese voltam" Facebook-oldal, amelyet változtatás nélkül közlünk:

Sok évi meghurcoltatás és megaláztatás után úgy döntöttem én is megszólalok és az érem másik oldalát tárom fel...

"Nem voltam, nem vagyok és nem leszek pedofil, a leghatározottabban elítélem a pedofília bármilyen formáját, együttérzek az áldozatokkal és soha, senkinek nem adtam segítséget pedofil bűncselekmény elkövetéséhez és elleplezéséhez.
Sőt ezzel ellenkezőleg: a bicskei gyermekotthon 8 évre ítélt volt igazgatója elleni büntetőeljárásban elítéltek másodrendű vádlottja egy olyan nevelő volt, akit én buktattam le, mivel a pedofil bűncselekményeket a leghatározottabban elítélendőnek tartom. 2016 tavaszán egy nevelt jelezte nekem, hogy egy nevelő szexuális visszaéléseket követett el. Azonnal szembesítettem a nevelőt a hallottakkal, aki elismerte tettét és beadta a felmondását. Erről a gyalázatos eseményről vezetői értekezleten tájékoztattam vezető kollégáimat, így lett ő később vádlott, majd elítélt. Ami végképp érthetetlen, hogy ez a volt nevelő, aki a bíróság előtt el is ismerte, hogy bűnös, pedofil szexuális kapcsolatot létesített két kiskorú nevelttel mindössze egy év hat hónap börtönbüntetést kapott 3 évre felfüggesztve."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.