Ünnep

Mikuláscsomagokat adott át a KDNP a Bethesda Gyermekkórházban

A gyermekek és a kórház dolgozói is kaptak.

2023.12.06 13:18MTI

Ajándékcsomagokat adott át a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Mikulás napján, szerdán a Bethesda Gyermekkórházban, Budapesten.

A gyermekeknek és a kórház dolgozóinak szánt mikuláscsomagokat Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója vette át Simicskó Istvántól, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetőjétől és Latorcai Csabától, a KDNP ügyvezető alelnökétől.

Latorcai Csaba a csomagok átadás előtt újságíróknak elmondta: a KDNP politikájának a lényege a magyar családok segítése és megerősítése. Ugyanakkor fontosnak tartják, hogy mindez ne csak jogszabályi szinten, a támogatásokon keresztül valósuljon meg. "Az emberséget szeretnénk a politikába behozni" - fogalmazott.

A KDNP ügyvezető alelnöke felidézte Szent Miklós alakját, kitért a keresztény hagyományok őrzésének és továbbvitelének fontosságára és rámutatott: a mikuláscsomagokkal a gyermekek gyógyulását szeretnék elősegíteni.

Fotó: MTI/Lakatos Péter

Elmondta: emellett szeretnék a szolidaritásukat és elismerésüket is kifejezni az egészségügyben dolgozók felé. A kormány soha nem látott béremelést valósít meg az orvosoknál, és elindította a bérrendezést a szakdolgozóknál is, ami a következő évben is folytatódni fog - jelezte.

Kiemelte: fontos kifejezni az elismerést, különösen azoknak, akik ünnepnapokon is szolgálatban vannak, mert ezt a szolgálatot nem lehet eléggé elismerni.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője kitért a kisebbik kormánypárt által folytatott rendszeres karitatív tevékenységre. Rámutatott: évek óta fontos feladatuknak tartják, hogy odafigyeljenek a segélyszervezeteknél dolgozókra, orvosokra, ápolókra.

Értékelni kell és meg kell becsülni azokat az embereket, akik értünk dolgoznak, és ünnepnapokon is szolgálatot teljesítenek - hangsúlyozta a frakcióvezető.

Velkey György, a Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza főigazgatója a keresztény értékek átadásának fontosságát emelte ki, és úgy fogalmazott: "jó ebben társakat találni". Jelezte: az ajándékokat olyan gyerekekhez és családokhoz juttatják el, akiknek nem áll módjában ilyen csomagokat vásárolni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.