Fejlesztés

Bővült Netrisk csoport

A további fejlődés lehetőségét látják, és számításaik szerint a bevételük a kétszeresére nőhet.

2023.12.05 04:30MTI

A Netrisk csoport és a Bauer Media Group összevonta az online összehasonlító üzletágát Közép- és Kelet-Európában - közölte a Netrisk és a Bauer Media hétfőn az MTI-vel.

A tranzakció lezárásával Ausztria, Csehország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország és Szlovákia piacvezető online összehasonlító szolgáltatása jön létre 80 millió ügyfél elérésével. A megállapodás pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra, de közölték, hogy a Bauer Media Group kisebbségi részesedést szerez, és a Netrisk stratégiai partnereként működik tovább.

Az érintettek a közlemény szerint egymás erősségeit figyelembe véve döntöttek az egyesítés mellett, amelyben a további fejlődés lehetőségét látják, és számításaik szerint a bevételük a kétszeresére nőhet.

A Netrisk csoport Közép- és Kelet-Európában online összehasonlító honlapokat működtet, évente több millió ügyfelet szolgál ki. Fő befektetője a TA Associates nemzetközi magántőke-befektetési társaság.

A Netrisk Magyarország 2021-ben csaknem 6 milliárd forint, 2022-ben több mint 7 milliárd forint bevétellel zárt, nyeresége 800 millió forintról 1,8 milliárd forintra nőtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.