Tavaly újították fel a pécsi kollégiumot

Balesetveszély! Meglazult a mennyezeti vakolat a kollégiumban!

Meglazult a mennyezeti vakolat a Pécsi Tudományegyetem (PTE) közelmúltban felújított Boszorkány úti kollégiumának negyven szobájában, ezért azt le kell verni, mielőtt magától leesik, és esetleg balesetet okoz.

2009.03.10 12:19MTI

A PTE beruházási rektori megbízottja az MTI-nek kedden elmondta: a hallgatók nincsenek veszélyben, de az egyetem szeretné, ha a probléma minél előbb megoldódna, és az a diákoknak a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járna. 

A kivitelező Strabag Zrt. saját költségén vállalta a munka elvégzését, és fedezi a lakók ideiglenes elhelyezésének költségeit is. Mindez legalább kétmillió forintjába kerül a cégnek. Abban az öt szobában, ahol az a legsürgősebb volt, már el is kezdték a vakolat eltávolítását és az újravakolást, ugyanezt a többi helyiségben legkésőbb nyáron szeretnék elvégezni - közölte Kukai Tibor

Strasszer Tibor, a PTE műszaki igazgatója szerint a gond abból fakad, hogy a kivitelező Strabag Zrt. feltehetően spórolni akart. A rekonstrukció során a cég az épület régi mennyezeti vakolatának csak egyharmadát távolította el, és nem fogadta el az egyetem szakértőinek javaslatát, akik az egész felületen leverették volna. 

A régi vakolat a kollégiumban folyó átalakítások közben, a szerszámok és gépek keltette rezgések, továbbá a hőmérsékletváltozás következtében lazult meg - jegyezte meg a műszaki igazgató. A PTE négyszáz szobás Boszorkány úti kollégiuma magántőke bevonásával, kétmilliárd forintból újult meg, átadási ünnepségét az egyetem tanévnyitójával együtt, tavaly szeptemberben tartották. A Strabag képviselői, akik az egyetemen tárgyaltak a javításról, nem kívántak nyilatkozni az MTI-nek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.