Köztisztaság

Budapesti Közművek: mintegy 60 tonna szemetet gyűjtöttek össze a vasárnapi nagytakarításon

Önkéntesek is részt vettek nagytakarításon.

2023.11.14 12:05MTI

Mintegy 60 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. munkatársai más fővárosi közszolgáltató cégekkel és önkéntesekkel együtt a vasárnapi nagytakarításon.

A főváros közelgő 150. születésnapja előtt a fővárosi önkormányzati cégek több mint 700 munkavállalója takarított vasárnap a 4-es 6-os villamos teljes vonalán, a Margitszigeten, a Gellérthegyen, a KÖKI-n és a Ferenciek terén - közölte a vállalat kedden az MTI-vel.

Azt írták, hogy a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziója 688, a Budapest Közút Zrt. 20, a BKV Zrt. pedig 33 munkatársával vett részt az akcióban.

Az FKF majdnem 200 célgéppel (mosó-locsoló gépek, önfelszedő seprőgépek és hulladékszállító járművek) végezte a munkát, a BKV Zrt. pedig nyolc járművet használt a takarításhoz.

A takarításban résztvevők mintegy 60 tonna hulladékot: kaszálékot, gyomot, földet és egyéb szennyeződést takarítottak el a Nagykörútról és a körúthoz kapcsolódó közterületekről, és ez a mennyiség megfelel egy közepes lélekszámú budapesti kerület teljes lakossága által megtermelt egész napi hulladékának - fejtették ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.