Oktatás

Több mint 840 ezer diák internetezhet gyorsabban

A 100-500 fős intézményekben másodpercenként 100 megabit, míg az ennél nagyobb feladatellátási helyeken másodpercenként legalább 1 gigabit a sávszélesség.

2023.11.15 00:30MTI

Több mint 840 ezer tanuló számára biztosított a gyorsabb wifi- és internetelérés, miután lezárult az állami köznevelési és szakképző intézmények informatikai rendszereit érintő fejlesztés - közölte a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) kedden az MTI-vel.

Mint írták, a GINOP pályázat keretében 21,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatási összegből megvalósult projekt révén a KIFÜ országosan 440 szakképző iskolát lát el belső wifi-hálózattal, 3983 iskolának pedig a digitális oktatási stratégia (DOS) által elvárt sávszélességet biztosít. Így több mint 848 ezer diák számára vált elérhetővé a kor igényeinek megfelelő internet- és wifi-hozzáférés - tették hozzá.

Közölték: a 100-500 fős intézményekben másodpercenként 100 megabit, míg az ennél nagyobb feladatellátási helyeken másodpercenként legalább 1 gigabit a sávszélesség.

A digitális oktatás alapjait jelentő fejlesztésnek köszönhetően a kialakított nagy sávszélességet biztosító hálózaton, valamint a vidéki egyetemeken kialakított oktatási platformokon hozzáférhetők a többi között az Oktatási Hivatal digitális tananyagai, a Nemzeti Köznevelési Portál és az iskola saját szerverén tárolt anyagok - olvasható a közleményben, amely szerint a korszerű infrastruktúra támogatja a digitális eszközök alkalmazását, a diákok számára pedig elérhetővé és letölthetővé teszi azokat a tartalmakat és tananyagokat, amelyek ismereteiket bővítik.

A KIFÜ rögzítette: a programnak köszönhetően minden diák számára biztosítottá vált a megfelelő digitális kompetenciák megszerzése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.